У столиці запроваджують регулювання вартості продуктів харчування. Вже підготовлений проект розпорядження "Про регулювання цін на основні продовольчі товари. За словами начальника Головного управління з питань цінової політики Василя Яструбинського, у проекті рішення КМДА значно розширюють перелік продуктів харчування, ціна на які підлягає регулюванню. "Запроваджують порядок регулювання оптових цін на борошно, хліб і хлібобулочні вироби шляхом встановлення граничного рівня рентабельності у розмірі 7 % на борошно та 10 % – на хліб та хлібобулочні вироби", — наголосив Яструбинський. Крім того, зменшаться граничні розміри торговельних надбавок з 20 до 10 % оптової ціни виробника на варені ковбаси, молоко, сир, сметану, вершкове масло та олію. Відтепер декларуватимуть зміни оптово-відпускних цін на борошно, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби, молоко, сир, сметану, вершкове масло та яйця. Так, щоб підприємці (незалежно від форми власності), які виробляють чи реалізують продукти харчування, мали право підняти ціну на свою продукцію, повинні подати Головному управлінню з питань цінової політики КМДА декларацію і низку документів з детальним обґрунтуванням своїх намірів не пізніше, ніж за 10 днів до запровадження оптово-відпускних цін на відповідну продукцію.