1091 Контрабанда м’яса: економічний „сказ”.
Агентство Промышленных Новостей
мясо и молоко
cайт объединенного портала пищепрома Украины  
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко экспресс-диагностика рынка мясо и молоко маркетинг рынка мясо и молоко реклама мясо и молоко партнерам мясо и молоко ВХОД ДЛЯ КЛИЕНТОВ  
мясо и молокомясо и молокомясо и молокомясо и молокомясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко мясо и молоко мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко
мясо и молоко

Ресурсы портала
АПН (РУС)
AIN (ENG)
UKRFOOD
Сахар Украины
Спирт Украины
Вина Украины
Масло Украины
Укркондитер
Пиво Украины
ПРОД.ua
Табак Украины
2007-11-12Контрабанда м’яса: економічний „сказ”
Контрабанда м’яса: економічний „сказ”.

Контрабанда м’яса: економічний „сказ”.

Вибір м’ясопродуктів на ринку Львова, на перший погляд, може задовольнити смаки найвибагливіших гурманів, але мало хто з покупців здогадується про їх походження і про те, що під прилавком торгових точок нерідко валяється упаковка з під цього м’яса, де вказана багаторічної давності дата випуску продукції. Експерти ринку влучно охрестили явище контрабанди м’яса в Україну — економічним сказом. Його природу та вплив на місцевих м’ясовиробників журналістам Львівського прес-клубу реформ пояснили працівники ТзОВ „Пустомитим’ясо”. Це підприємство працює в правовому полі й упродовж семи років переробляє яловичину, і ця продукція цілком відповідає вимогам Держстандарту Україну. „Виробництво м’яса на Львівщини гальмує наплив контрабандного м’яса з Заходу за демпінговими цінами. Особливо чітко це явище спостерігалося напередодні виборів, — заявив голова правління ТзОВ „Пустомитим’ясо” Олег Адєєв. — Контрабандис­ти заробляють на кожному кілограмі щонайменше півтори — дві гривні, а в одній фурі — до 25 т. Чистий прибуток лише з однієї машини підрахувати неважко. А скільки таких фур долають митницю щодня — знають лише дуже компетентні особи. То ж не дивно, що на місцевому ринку 50% м’ясопродукції — списаний стратегічний запас розвинутих капіталістичних країн у вигляді чужоземних брикетів глибокої заморозки бозна-чого. Якби „ненаше” м’ясо ввозили прозоро, зі сплатою мита, всіх податків, жоден із вітчизняних виробників і слова б не зронив. Така продукція за ціною відповідала б нашій, ще й імпортер би отримував певний навар. До речі, великі сподівання на розрекламовану кампанію „Контрабанда — стоп” за часів прем’єрства Юлії Тимошенко не мали успіху. „Жирні” контрабандисти працюють, „задавили” лише дрібних.

Такий стан справ гальмує розвиток місцевих м’ясовиробників попри те , що наша продукція є якіснішою та проходить увесь ветеринарний контроль. „Пустомитим’ясо”, наприклад, здатне поставляти споживачеві до 400 т продукції щомісяця, але нині воно використовує лише 50% своїх потужностей, і левову частку м’яса відправляє на Схід України. Нашим тваринникам гріх щось закинути, адже вони працюють на совість і, порівняно із закордонними колегами, годують натуральними кормами того ж бичка на забій два роки. На різноманітних іноземних біодобавках худоба набирає ваги 400 кг за один рік. Та й держава там виділяє такі дотації тваринникам, які нашим й не снилися. То ж про яку якість контрабандного м’яса та рівні умови виробництва можна говорити? До того ж нерідко контрабандисти для перетину кордону використовують для перевезення м’яса автомашини без холодильного устаткування і везуть в них продукцію по два-три дні”. „Кришують” цю контрабанду високі чини і з Києва, і зі Львова, і викорінити її зі зрозумілих причин, ніяк не вдається і, схоже на те, що силові структури просто не в змозі припинити це неподобство, а також напівлегальний, сірий імпорт. Коли говоримо про нього, то йдеться про так звану давальницьку сировину. Компанія ввозить її без сплати податку, переробляє і готову продукцію мала б повернути в країну-виробник. Якби ж то так і було насправді. Майже все осідає на внутрішьому ринку, і „пільгові” субпродукти, перероблені в міні цехах, розчиняються у місцевій торгівлі. Як же ж бути в цій ситуації місцевому м’ясовиробнику? ТзОВ „Пустомитим’ясо” планує боротися з економічним сказом нарощуванням свого власного виробництва, що в підсумку дозволить зменшити собівартість продукції. Зокрема, братимуть кредити для встановлення додаткового холодильного обладнання та побудови цеху напівфабрикатів для глибокої переробки м’яса. Благо, держава частково відшкодовує процентну ставку банківських кредитів, які інакше, ніж драконів­ськими, назвати не можна. Що ж до заврашньої ціни на м’ясо на українському ринку, то тут усе залежить від вагомого слова дрежави, яка має все ж впорядкувати ситуацію із контрабандою. Тоді конкуренція внутрішніх виробників штовхатиме ціни донизу, а не теперішній демпінговий імпорт. Юрій Руденко.

Информация для принятия решений - Маркетинговое исследование рынка мяса свинины в Украине. Маркетинг-план строительства свинокомплекса

Агентство Промышленных Новостей

Контрабанда м’яса: економічний „сказ”.
Контрабанда м’яса: економічний „сказ”.
На ту же тему:
Контрабанда м’яса: економічний „сказ”.